Storey’s Way house, Churchill College, Cambridge

Churchill College, Cambridge

As part of Churchill College’s ongoing student accommodation refurbishment, Robert Lombardelli Partnership Ltd were appointed to act as Quantity Surveyors to carry out the extensive refurbishment of one of the College’s Post graduate student accommodation properties.

The existing property had 6 post graduate rooms, a Fellows room and a small outdated kitchen and small outdated bathrooms. The proposed scheme, designed by Project5 Architecture incorporated a side and rear extension and increased the number of student rooms up to 15 rooms. There was also extensive work to the roof to create a new roof space to include 3 new student rooms. A prominent feature of the design was the new cladding and render system to the external facade. The final results of which are striking.

The design also included a large kitchen and dining area, a laundry room, a snack kitchen on the 1st floor and a new WC and shower rooms on each floor. The scheme also included a complete new heating system, updating all electrics/ lighting, mechanical installations, PhotoVoltaics on the roof and new landscaping.

RLP Roles: Quantity Surveyor
Client: Churchill College, Cambridge
Architect: Project 5 Architecture
Contractor: Patrick B Doyle Construction Ltd