Butterfield Building, Downing College

Downing College, Cambridge

This was refurbishment and fit-out of the existing JCR Butterfield building, comprising ground floor and basement. Externally, the works included new stone steps to the main entrance and an illuminated glass block walkway leading to a new entrance at the rear of the building.

Internally, the bar / servery area was repositioned to provide more useable space. The toilet block was relocated to the basement to create an open plan arrangement to the ground floor seating area. The building received a complete interior fit out to a high quality specification.

Client: Downing College
RLP Roles: Quantity Surveyor, Project Manager, Architectural Designer
Contractor: Downing College Developments Ltd
Interior Designer: Tim Marshall Design